De makers van de Incognito Reeks [A...E]

Aaarch!!!

...wordt gevormd door het duo Marcel de Jong (1967) en Marco Kuipers (1968). Marcel publiceerde vanaf het eerste nummer vele korte strips in stripmagazine Incognito, en tekende enkele covers voor Schapnieuws. Hij maakte onder Aaarch!!! cartoons voor Sp!ts, en is tevens werkzaam als stripmaker en illustrator. In 1999 verscheen van Aaarch!!! de strip Kwaad Bloed, als eerste deel in de Incognito Reeks. In 2001 verscheen van Marcel in de Incognito Reeks 'Sadie - Love is misery', met daarin een korte strip en een bloemlezing van zijn diverse illustratiewerk. Momenteel houdt hij zich voornamelijk bezig met het maken van muziekclips en illustraties.

Marco Kuipers is zelfstandig verder gegaan onder de naam Aaaarch!!!, en tekent korte strips, illustraties -en karikaturen.

Aaarch!!! is te lezen in Het Lieve Leven en Love is Misery.

Chris Berg (1969)

...studeerde Illustratie aan de Rotterdamse kunstacademie en heeft diverse strips gepubliceert in POSSE, Incognito en Zone 5300, w.o. 'Check your head' en 'Harry the intergalactic milkman'. Hij was de initiatiefnemer van de Nederlandse comic The Fridge, waar ook Michiel de Jong en Milan Hulsing aan meewerkten. Sinds eind 1997 woont en werkt hij in Chicago, waar hij illustreert en schildert.

Luuk Bode (1972)

...is werkzaam als illustrator en beeldend kunstenaar, en heeft in een ver verleden korte strips gepubliceerd in POSSE, Zone 5300 en Strictly. Van 1996 t/m 2000 was hij vast redactielid van Zone 5300, waar hij incidenteel nog wel eens een cover of illustratie voor tekent, en in 1999 verscheen zijn geïllustreerde cd-hoes van The Golden Earring's Paradise in distress. In 2001 bracht hij de eenmalige stripkrant The Lola Telegraph uit, met strips en illustraties van Luuk himself. Sinds jaren wordt hij veelvuldig gevraagd voor allerlei commerciële illustratie- en beeldende kunstopdrachten. Recentelijk nog heeft hij de decorstukken ontworpen voor het populaire caberetduo Arie & Silvester.

Website: www.luukbode.nl

Marq van Broekhoven (1960)

...publiceerde vanaf 1993 in Incognito met de humorstrip Fritz Pitz, op scenario van Anton Damen. Voor Sjosji en Striparazzi maakten zij Peer de Plintkabouter, terwijl in Zozolala sinds '93 hun strip De Collectioneur verschijnt. In 1999 verscheen daarvan het eerste album, en via zijn eigen uitgeverij Juttemis verschenen van hem een aantal uitgaven, zoals Stille lijnen, Fritz Pitz en Marq denkt. Voor MYX tekent hij Peer de Plintkabouter, waarvan enkele albums zijn verschenen bij uitgeverij Silvester.

Website: www.plintkabouter.nl

Ulli Bürer (1965)

...tekende in de jaren tachtig korte strips voor Titanic en De Toestand. Vanaf 1993 verscheen in stripmagazine Incognito zijn lange strip Six Inch Stiletto's, waarbij de hoofdrolspeelster is geïnspireerd op jaren vijftig pin-up Betty Page. Helaas heeft hij deze strip niet voltooid, maar sinds kort heeft Bürer weer de tekenpen opgepakt, en het is niet uitgesloten dat hij Six Inch Stiletto's alsnog gaat voltooien. Hij heeft zijn medewerking toegezegd aan de stripbladen MYX, SFeerie en ook Playhouse Comix.

E-mail: ulliburer@yahoo.com

CORPS (1970)

...is het pseudoniem van een commerciële tekenaar die dit gebruikt voor niet-commercieel werk. Qua stijl noemt hij het een mengeling van strip en gebruiksaanwijzing. Hij heeft o.a. Dance-flyers en affiches geïllustreerd, en maakte voor Zone 5300 enkele korte strips. Voor de kettingstrip Het lieve leven leverde hij een pagina.

Anton Damen (1969)

... was jarenlang de vaste scenarioschrijver voor tekenaar Marq van Broekhoven. Samen maakten zij voor stripmagazine Incognito de gagstrip rondom de heftig bierzuipende Fritz Pitz, en voor Sjosji en Stripparazzi Peer de Plintkabouter. Voor de Incognito Reeks maakten zij het album Bubbels, een humoristisch horrorverhaaltje. Ook leverden zij jarenlang de strokenstrip De Collectioneur voor het stripfanzine Zozolala, waarvan in 1999 bij De Leidse Stripshop een album verscheen. Tegenwoordig werkt Damen als redacteur voor glossy publieksbladen.

Lode Devroe (1963)

... debuteerde met het stripverhaal High speed at Utah in Zone 5300, in 1996. Een jaar later verschijnt zijn eerste strip in het Belgische stripblad Beeldstorm en vanaf 1998 wordt hij één van de vaste tekenaars van stripmagazine Incognito, waarvoor hij o.a. strips maakt rondom de zeebiologe Dr.Dia. Van haar verscheen in 2000 ook een album in de Incognito Reeks. Devroe werkt ook als freelance illustrator en publiceerde zijn strips voornamelijk op het internet, voor www.pulpdeluxe.be en zijn eigen website www.drdia.lodevroe.be

In 2006 verschijnen voor het eerst sinds jaren weer strips van hem op papier, in het stripblad MYX met Critters en Geoglief.

Websites: www.lodedevroe.be; drdia.lodedevroe.be

Kim Duchateau (1968)

...publiceerde korte humorstrips en cartoons in Beeldstorm, Incognito en Zone 5300. Wekelijks maakte hij een Madelfried stripstrook voor SURF-INN (Website van Concentra), en voor het Belgische P-magazine produceerde hij cartoons. Zijn strip De hulpeloosjes verscheen in het magazine PULP, en in 1999 kwam zijn album Unne en andere vingerkrampen uit, met veel verzamelde strips. Sindsdien zijn meerdere albums van hem verschenen, waaronder Uitzonderlijk zwaar vervoer en De vlucht van de kloothommel. In Zone 5300 verschijnt al jaren zijn strip Aldegonne. Momenteel publiceert hij Esther Verkest in het stripblad MYX. Van haar zijn inmiddels drie albums verschenen.

In 2006 kreeg Kim een Stripschappenning voor zijn album Esther Verkest -3- Van de hak op de tak.

Website: www.kimkrampen.be

Chris Evenhuis (1978)

...is werkzaam als illustrator, vormgever en tekenaar van fantasy verhalen. Hij publiceerde in '99 in Seasons (uitgeverij Sandking Studio) de strip At her door. Begin 2000 verscheen een herziene versie van dit verhaal in Seasons. Hij leverde een pagina voor de kettingstrip Het lieve leven, en verder schreef hij drie fantasy verhalen en tekende hij er zelf één, die zijn verschenen in deel 12 van de Incognito Reeks: '3'. Momenteel heeft hij zijn stripactiviteiten op een laag pitje gezet, en werkt hij full time aan het computerspel The chronicles of Spellborn, als ontwerper en designer.

Website: www.artistic.scum.org