De makers van de Incognito Reeks [F...H]

Ruud de Grefte (1960)

...was met Robin Schouten de initiator van Het lieve leven, en in 1993 verscheen zijn pagina in de eerste Incognito. In de jaren tachtig publiceerde hij verschillende strips voor o.a. Yèch, Titanic en De Toestand. Voor Incognito produceerde hij nog enkele korte strips, maar tegenwoordig is hij voornamelijk actief met schilderen en illustreren. Wel heeft hij in 2001 zijn boezemvriend Eric Heuvel geholpen met het inkten van een reclamestrip, wat waarschijnlijk voorlopig zijn laatste wapenfeit is op stripgebied.

Charles Guthrie (1971)

...publiceerde sinds 1998 in Incognito met korte horror,-erotische en humoristisch getinte stripverhalen. In het Nijmeegse stripblad Iris verscheen zijn eerste strip, en in 1994 maakte hij illustraties voor Holland SF. Samen met scenarist Danny Koningstein heeft hij een aantal strips vervaardigd, waaronder Memoria voor de Incognito Reeks, in 2002. Hij werkt aan diverse strips in verschillende genres, o.a. met Koningstein en is tevens actief als freelance illustrator.

Website: www.guthrie.nl

Maaike Hartjes (1972)

...publiceerde een aantal boekjes van Maaike's Dagboekje, deels zelf uitgebracht en deels door Oog & Blik. Dezelfde uitgever bracht op initiatief van haar in 1997 Old cake comix uit, met strips van vrouwelijke tekenaars. In 1994 richtte zij stripstudio De Zwarte Handel op. Tegenwoordig werkt zij als freelance illustrator en nog steeds aan Maaike's Dagboekje.

Fred de Heij (1960)

...is sinds zijn afstuderen aan de Rietveld academie in 1983, fulltime illustrator. Vanaf 1990 publiceerde hij diverse strips in o.a. Tina, Taptoe, Penthouse Comix en was jarenlang één van de vaste tekenaars van stripmagazine Incognito. Hij heeft in eigen beheer acht delen uitgegeven van zijn stripuitgave FILO, die diverse strips van hem bevatten. In 2006 verscheen een bundeling van zijn korte strips in Afgezaagd, uitgegeven door uitgeverij Xtra. Tegenwoordig houd hij zich voornamelijk bezig met vrij schilderen en portretschilderen.

Albo Helm (1953)

... is sinds de jaren zeventig actief als striptekenaar en freelance illustrator. Hij begon met strips publiceren in het ecologische blad De kleine aarde, en leverde 25 jaar lang strips en cartoons voor het Utrechtse Universiteitsblad. Ook heeft hij nog even in het legendarische underground stripblad Tante Leny gepubliceerd, gevolgd door Talent, van uitgeverij Drukwerk. Voor dagblad Trouw tekende hij jarenlang stripseries voor de wekelijkse jongerenpagina, en vrij recentelijk nog maakte hij een aantal biografische strips voor onderwijsboeken, o.a. over de jeugd van John Lennon. In 2003 verscheen van hem WoordOp! in de Incognito Reeks, en in datzelfde jaar begon hij met de uitgave van zijn stripblad De Inktpot, waarvan inmiddels tien nummers zijn verschenen. Momenteel verschijnt er een vaste strip van Helm in Vrij Nederland.

Website: www.albohelm.nl

Lon Hendriks (1970)

...heeft gepubliceert in het Amsterdamse Essentie met de strip ZED, en in Strictly met Nebula. Ze maakt illustraties voor diverse flyers, cd-hoesjes en bladen, en noemt zichzelf een 'allround creatieveling'. Voor de kettingstrip Het lieve leven maakte zij een pagina. Telefoon: (020) 670 69 33.

Mark Hendriks (1971)

...heeft de afgelopen jaren strips gepubliceert in vele bladen, zoals Iris, Impuls, De Stripper en Zone 5300. Sinds 1994 tekende hij voor stripmagazine Incognito diverse strips, en een aantal verhalen van Tomoyo. Uitgeverij RdH bracht drie luxe boeken uit van deze Japanse heldin, en in 1999 verscheen het album Hong Kong love story bij Oog & Blik/De Harmonie. Sindsdien verschijnt er vrijwel elk jaar een nieuw Tomoyo album, recentelijk nog De nieuwe hemel waarvoor hij een Stripschappenning kreeg.

Mark Horemans (1971)

...heeft verschillende strips gepubliceerd in de Belgische stripbladen Verdomd Goed Tijdschrift, Beeldstorm en in het small press-verzamelboek Formaline (1995). De Belg werkte ook mee aan het stripverzamelboek Wind-The Bries anthology (1999), en hij publiceerde het album Onomatopeia-Xenotinta onder de naam Ray Man.

Koen Hottentot (1968)

...was één van de eerste medewerkers van stripmagazine Incognito, en publiceerde daarin een aantal korte en nogal bizarre humorstrips. Hij gaf in eigen beheer twee verzamelboeken van zijn strips uit: Necronomicon uit 1994 en Schnuurt uit 1996. Vanwege de magere verkoop van zijn laatste boek heeft hij het striptekenen langere tijd stopgezet, maar sinds 2006 is hij weer actief en publiceert hij zijn wederom korte en bizarre strips in de stripbladen MYX en SFeerie. In 2007 verschijnt er een herziene herdruk van Schnuurt.

Milan Hulsing (1973)

...doorliep de kunstacademie in Rotterdam, en publiceerde zijn eerste strips in stripmagazine Incognito en The Fridge. Voor Zone 5300 maakt hij een aantal korte verhalen, en tevens is hij actief als schrijver voor dit blad. Hij maakte een tekstloze strip voor het boek Comix 2000, terwijl ook het Franse stripmagazine Lapin zijn werk publiceerde. Tevens schrijft hij scenario's voor diverse tekenaars, recentelijk nog de avonturenstrip Hanuman voor Michiel de Jong. In 2004 verscheen een bundeling van zijn strips uit Zone 5300 in het album Wat Fred niet wist.