Epiloog

Robin: Stripmagazine Incognito werd vanaf oktober 1993 een soort vervolg op Novum, want Toby Fortuin, Marcel de Jong, Erik Noomen en Jean-Marc van Tol hebben daar allemaal in gepubliceerd, de een wat vaker dan de ander. Jeroen Hammega/Minnema maakte voor Incognito nr. 1 een illustratie, en hij tekende bij de Incognito stand in Breda 1993, sindsdien heb ik niets meer van hem vernomen.

Mag. Alvinus (hij wil nog steeds niet met zijn ‘echte’ naam in verband met strips genoemd worden) heb ik in 1993 voor het eerst ontmoet, om hem proberen te bewegen ‘iets’ te gaan doen voor Incognito, maar dat is niet gelukt. Tegenwoordig houdt hij zich vooral bezig met experimentele muziek, iets wat hij in 1993 ook al deed. Begin 2008 zagen we elkaar weer terug, een prettig weerzien.

Toby Fortuin runt sinds begin jaren negentig een reclamebureau, De Zaak Fortuin. Sinds 1997 is het contact verdwenen.

Marcel de Jong houdt zich voor zover ik weet bezig met het maken van illustraties en videoclips.

Jean-Marc van Tol is ‘beroemd’ geworden als de tekenaar van Fokke & Sukke, die dagelijks in het NRC staan.

Erik Noomen was drie jaar hoofdredacteur van het mannenblad FHM, en is sinds 2008 creative director van Carp, een blad voor hoogopgeleide professionals. In november 2007 ontving ik van hem een mail terug over deze website, mijn eerste contact met Erik in ongeveer 12 jaar.

Hans Hartgers werkt al ruim 20 jaar bij stripzaak De Strip-Aap in Enschede, bij toeval kwam ik daar begin 2008 achter. Sindsdien heb ik ook af en toe e-mailcontact met hem, en hij stuurde originele Gerard Grijpstuiver pagina’s uit Novum voor deze website. Hans maakt af en toe nog wat korte strips, puur voor zijn plezier. Zijn website: www.debedreigdesoort.nl

David Kroese stuurde me in april 2008 een e-mail over deze website, tegenwoordig werkt hij bij een reclamebureau in Haarlem.

En met Servaas Verbrugge heb ik nog altijd contact, we zijn nog steeds vrienden.

Servaas: Robin vroeg mijn medewerking voor Incognito, maar in 1993 was ik niet meer zo stripminded. Ik studeerde en was ook actief in de studentenvakbond. Wel heb ik zo nu en dan een interview en recensie voor Incognito geschreven. Maar ik had zeker geen zin meer om iets op structurele basis te doen. Verder heb ik nooit meer iets in de stripwereld gedaan, en nu run ik een administratiekantoor. Als hobby heb ik een website over luchtvaart: www.airlinerlist.com