Niet zonder trots presenteren we hier numero drie van 'het stripmagazine voor leesbare strips': Incognito, jawel. Zonder pretentieus te klinken durven we toch te beweren dat we met dit nummer op de goede weg zijn. De jonge veelbelovende stripmakers zijn nog steeds niet op één hand te tellen. Ook niet op twee of drie, dus wie durft te zeggen dat de Nederlandse strip geen toekomst heeft?

Vanaf dit nummer heten we ook Mark Hendriks welkom, die ons met zijn gevoelige strip 'Ichigo' heeft verblijd. Behalve veel goede strips, bijeengehouden door de juiste 'spirit', publiceren we ook een gesprek van Fred de Heij en Peter Koch. Een verslag van deze confrontatie, of: hoe verschillend de opvattingen van twee strip-auteurs kunnen zijn.

Over 'Vlad de Vampier' van Marcello de Simone het volgende. In nummer twee zijn de laatste twee pagina's van deze strip door mysterieuze omstandigheden... omgewisseld. Lees dus in het vorige nummer pagina vijf als vier en vice versa. En we hopen maar stevig dat jullie ons vergeven, m.a.w. dit zal/mag nooit meer voorkomen.

Incognito nummer 3

Verschenen: maart 1994