Hallo! Het verschijnen van deze nieuwe Incognito heeft lang geduurd, langer dan aangekondigd, verwacht en gehoopt; er waren dan ook wat vervelende, praktische en onvoorziene omstandigheden die een eerdere verschijning in de weg stonden. Godzijdank zijn de meeste perikelen nu geëlimineerd, en vanaf nu zal dit alleraardigste stripblad gewoon weer regelmatig gaan verschijnen. Dat is altijd ons streven geweest, en dat gaan we de komende maanden ook zeker bewerkstelligen. We're back in business, zoals dat zo mooi heet. Aan het volgende nummer wordt nu drukdoende gewerkt, en die is al vrijwel helemaal klaar. Nog even geduld, trouwe lezers, tot eind juli.
De dubbele cover voor dit nummer is vervaardigd door Chris Berg en Milan Hulsing, en het is er één waar je niet omheen kunt, geef toe. Een 'nice piece of art' volgens ondergetekende, en verder kun je er van alles aan toevoegen.
In deze Incognito verwelkomen we enkele nieuwe tekenaars. Erik Kriek laat ook ons nu genieten van zijn 'Gutsman', een heerlijke anti-held boordevol lullige charmes en zeker niet afkerig van veel bier. Met de korte westernstrip 'Posse' maakt de negentienjarige Jorg de Vos zijn sensationele stripdebuut, op scenario van Fred de Heij (die zelf ook weer volop present is). En we zijn trots dat de cartoons en strips van Gummbah buiten Zone 5300, Humo en de Volkskrant nu ook in ons blad te bewonderen en te genieten zijn. Allemaal zeer welkome versterkingen, die in de volgende Incognito's meer moois zullen gaan etaleren, hou het in de smiezen.
Goede Nederlandse stripschrijvers zijn tegenwoordig zeldzaam, vooral diegenen die ook nog eens een prijs hebben mogen ontvangen in Breda. Genoeg redenen om Pieter van Oudsheusden te interviewen, dachten wij, en zo geschiedde. Lees het allemaal gretig met het overige in dit nummer, en laat ons dan eens weten in briefvorm hoe jullie Incognito beleven. Van een flinke portie opbouwende kritiek zijn we lang niet vies, en wie weet kunnen we daar ons profijt mee doen. Aarzel niet!
Meer Incognito-nieuws: van 6 juli tot en met 30 augustus vindt er een Incognito-tentoonstelling plaats in de Centrale Bibliotheek van Tilburg, Koningsplein 10. Kom even kijken als je in de buurt bent, of niet in de buurt bent. Beursnieuws: Incognito bemandt een stand op zondag 25 juni op het Scheffersplein in Dordrecht voor het aldaar te houden Stripfestijn. Gaan, want het is een van de gezelligste stripfestivals van ons strip-kikkerlandje. En voor de Incognito-freaks onder ons: voor Schapnieuws nr. 2 (het verenigingsblad van het Stripschap) hebben een paar vooraanstaande Incognito-tekenaars enkele exclusieve strips vervaardigd. Meer info: Het Stripschap, Postbus 11335, GH Amsterdam. Tot ziens in juli. Ciao!

Incognito nummer 7

Verschenen: april 1995