Hallo! Wat later dan in het vorige nummer werd aangekondigd, maar voor onze doen toch nog redelijk (nou ja...) op tijd: hierbij presenteren we dan uiteindelijk Incognito nummer 8. Taraaaaaa! Meteen even iets rechtzetten voor de redactie van ZozoLala: we weten bij god niet welk 'rumoer' jullie ter ore is gekomen, maar het onregelmatig verschijnen dit jaar van Incognito heeft eerder te maken met de onderbezetting van de redactie, dan met de zo gevreesde deurwaarder. Maar toch bedankt voor de alleraardigste cartoon in ZozoLala nr. 82.
Dit nummer ontbeert jammer genoeg een interview, al hebben we wel een poging gedaan in die richting. Een opgenomen gesprek tussen Hanco Kolk en Gerrit de Jager bleek door de vele achtergrond-geluiden niet goed uit te werken, helaas... Volgende keer beter.
Na een jaar afwezigheid starten we in deze Incognito met het tweede deel van Ulli Bürers veelgeprezen 'Six Inch Stiletto's'. De bedoeling is dat we de strip publiceren in afleveringen van 8 à 9 pagina's. De Bürer-fans komen de komende nummers dus aan hun trekken, nou en of. Ook terug van weggeweest: de onvergelijkbare zwarte humor van Koen Hottentot. Zijn 'Muzikaal incident' vindt plaats op pagina 46.
Wie had gedacht dat we nog eens een pagina zouden publiceren van een genomineerde voor de prijs 'Album van het Jaar 1995' in de categorie 'Oorspronkelijk Nederlands'? En toch is het zo. Maaike Hartjes' Dagboekje is genomineerd voor bovenstaande prijs, maar haar bijdrage voor onze kettingstrip 'Het Lieve Leven' is in een ietwat andere stijl vervaardigd. Check it out op pagina 30.
We willen ook gebruik maken van de gelegenheid om Zone 5300 te feliciteren voor de hen toegekende Stripschappenning. Een goede zet van het Stripschap, we kunnen niet anders zeggen. Ook gefeliciteerd: Zone-tekenaar Jeroen de Leijer voor zijn 'Prijs van Breda voor Strips 1995', de aanmoedigingsprijs voor aankomende stripmakers. Volgend jaar Ulli Bürer?
Bepaald geen nieuwkomer in het stripgenre is duizendpoot Berend Vonk, maar voor onze begrippen gloednieuw. Hij maakt zijn Incognito-debuut op pagina 35 met 'Een kei van een meid', jawel. Welkom, Berend. Gummbah is helaas NIET meer van de partij, hij koos zijn prioriteiten elders. Erik van Ophem begint op pagina 13 met een nieuwe wonderschone strip, namelijk het eerste deel van zijn 'Super-clichee'. In de volgende Incognito besluiten we dit meesterwerkje van deze getalenteerde stripmaker en illustrator. Natuurlijk is er in dit nummer nog veel meer moois te beleven: lees het, beleef het en geniet ervan. Met volle teugen.
Zaterdag 21 en zondag 22 oktober zijn we aanwezig met een stand tijdens de Stripdagen in Het Turfschip in Breda. Op de kleine beurs begroeten we je, signeren we Incognito's en maken super-originele tekeningen. En ondertussen werken we gestaag verder aan nummer 9. We gaan ervoor!! Ciao.

Incognito nummer 8

Verschenen: augustus 1995