Met dit elfde nummer van Incognito bijten we dan eigenlijk de spits af in 1997. Onze excuses voor het lange wachten voor al onze abonnees, adverteerders en iedereen die Incognito een warm hart toedraagt. Maar we gaan gewoon vrolijk voort, met opgeheven hoofd en vooral met veel prachtige strips. Vanaf volgend jaar zullen we elk kwartaal een nummer uitbrengen; dus vier afleveringen per jaar. Voor onze trouwe en aankomende abonnees: lees even de nieuwe voorwaarden bij 'abonnementen' op deze pagina.

Als er één tekenaar van Incognito hoog op de lijst stond voor het maken van de cover, dan was het Floris Oudshoorn wel. Bij deze dan heeft hij zichzelf overtroffen en menigeen verrast met dit spetterende kunstwerkje. Hetzelfde kan gezegd worden over zijn eerste korte verhaal voor dit blad: 'Meindert Mijndfuk', voor trouwe Zone-lezers overigens geen onbekende. Wie meer wil weten over de persoon achter al dit fraais: gelieve 'Wie is...' te lezen.

In dit nummer presenteren we twee nieuwe buitenlandse stripmakers, te beginnen met Peter Meseldzija. Zijn 'Who am l?' op pagina 12 is een fragment uit een langer verhaal dat nooit is gepubliceerd en daarom zijn we trots dat we deze prachtige strip kunnen plaatsen.

Het heeft even geduurd, maar nu zijn ook onze Zuiderburen doorgedrongen in Incognito. Zijn stripdebuut maakte hij vorig jaar in Zone 5300, en nu kan de Belg Lode Devroe ook zijn talenten etaleren in dit blad. Met 'Sidderrog!' op pagina 34 gaat hij uitstekend van start. Méér van Lode? Prima, vanaf het volgende nummer beginnen we met zijn eerste lange strip 'Straling', die in drie flinke episodes gaat verschijnen en waaraan hij nu de laatste hand legt.

Dat doet Ulli Bürer ook met zijn lange epos 'Six Inch Stiletto's', en in dit nummer op pagina 38 werkt Miss Irresistable zich langzaam naar het spannende einde toe. Ook onze tweede langlopende strip 'Het lieve leven' kent onderhoudende verwikkelingen. De afleveringen van Chris Berg en Fred de Heij vormen weer de zoveelste hoogtepunten in deze bizarre kettingstrip, waarvan het einde overigens niet zó ver weg is, want... hoeveel striptalenten kunnen we nog strikken voor de avonturen van onze Gerrit? We zullen zien.

Verder is ook Reinier Kahle weer present met zijn tekstloze strip 'De vangst' op pagina 18 en blijkt Koen Hottentot stiekem een voorliefde te hebben voor halfvolle bananenyoghurt. Smullen maar!

En Marq van Broekhoven? Die kan geen genoeg krijgen van eigen boekjes uitgeven. Zo ook met Incognito's eigen 'Fritz Pitz'. Wie de bierdrinker achter elkaar wil lezen, stort ƒ 4,75 op girorekening 4457519 t.n.v. Mr. van Broekhoven te Breda o.v.v. deel 1: JUT 28.

Marq en de rest van de Incognito-clan zijn ook aanwezig op de Stripdagen in Breda, op zaterdag 11 en zondag 12 oktober a.s. Daar bemannen we heel stoer een stand op de kleine beurs in Het Turfschip en wachten we gespannen op al onze fans. We zijn er klaar voor!

In december brengen we veel licht tijdens die donkere dagen en bovenal kunnen we eindelijk die stapel fantstische Kerststrips kwijt. Ciao!

Incognito nummer 11

Verschenen: oktober 1997