De makers van de Incognito Reeks [N...S]

Nix (1969)

...is humoristisch tekenaar en publiceerde ooit cartoons in De Standaard, en maakte voor diens Vlaamse tegenhanger De Morgen de gagstrip Kinky & Cosy. Dezelfde strip verscheen ook in stripmagazine Incognito, en Zone 5300 publiceerde zijn fotostrip Kwakzalver en Knettergek, samen met Zen. In 1998 verschenen zijn boeken Hardnekkige vlekken en Ief de Chief. Nix is één van de vele tekenaars die een pagina heeft bijgedragen voor de kettingstrip Het lieve leven. Van Kinky & Cosy verschenen inmiddels een paar albums bij Silvester. Ook is deze strip in het stripblad MYX verschenen. Sinds 2006 is hij een goedverkopende striptekenaar in Frankrijk, waar zijn albums van Kinky & Cosy door uitgeverij Le Lombard worden uitgegeven.

Website: www.nix.be

Erik van Ophem (1967)

...begon zijn sprookjesachtige strips te publiceren in het stripblad Striptuur, gevolgd door korte strips in Incognito, waaronder Merijn de mol. Inmiddels heeft hij het striptekenen op een laag pitje gezet, en is voornamelijk actief als illustrator en decorontwerper. Hij ontwerpt en tekent geboortekaartjes op bestelling via zijn website.

Website: www.borneobabies.nl

Floris Oudshoorn (1967)

...tekent sinds zijn prille jeugd strips, en werkt ook als illustrator, vormgever en toegepast schilder. Hij publiceerde zijn humorstrips en cartoons in o.a. POSSE, stripmagazine Incognito, Razzafrazz en Zone 5300. Voor Hello You maakte hij de strip Swamp thing, die in 2006 verscheen als krantenstrip in Het Parool, naar aanleiding van De Stripstrijd. Hij bracht in eigen beheer zijn bundels Aso!! en Horror vacuii uit, met daarin een bloemlezing van zijn strips en cartoons. Bij uitgeverij Bee Dee zal ook een album verschijnen met daarin verzameld werk van Oudshoorn.

Websites: www.stripstudio.nl en www.swampthing.nl

Peter Pontiac (1951)

...werkt sinds 30 jaar als illustrator en soms als striptekenaar. Hij publiceerde strips in o.a. Tante Leny presenteert, Talent, Gummi en Wordt Vervolgd. Voor o.a. muziekblad OOR en stripwinkel Lambiek maakte hij een groot aantal illustraties, en bij uitgeverij Oog & Blik verschenen zeven delen van The Pontiac Review. In 1997 ontving hij de Stripschapprijs voor zijn gehele oeuvre. In 2000 verscheen bij uitgeverij Podium het autobiografische Kraut, een zoektocht naar zijn vader. Bij Oog & Blik/Sherpa verscheen in 2004 een heruitgave van Requiem Fortissimo, zijn lange strip met Gaga en Gigi, die eerder verscheen in het stripmaandblad Wordt Vervolgd.

Steven de Rie (1968)

...publiceerde bij Het Stripschap drie delen van de (eerste Nederlandse!) comic De stille getuige. In o.a. de bladen Wartaal, Schapnieuws en Impuls verschenen verhalen van zijn strip Doodlopende straten, waarvan hij in 2000 het vijfde en laatste deel uitbrengt. Tevens werkt hij sinds 1996 als inkter aan de Urbanus strip.

Marcel Ruijters (1966)

...is de auteur van Dr. Molotov, waarvan vijf albums zijn verschenen. Hij bracht in eigen beheer zes delen uit van Thank God it's ugly, die hij samen met een groep tekenaars samenstelde. Verder publiceert hij strips in o.a. Stripburger en Zone 5300, en in 1999 verscheen bij Oog & Blik zijn boek Troglodytes.Ook is hij al jaren vast redactielid van Zone 5300, waarvoor hij o.a. regelmatig strips vertaald.

Tobias Schalken (1972)

...maakt deel uit van een tekenaarscollectief die twee delen uitbracht van de stripuitgave Eiland. In het Franse magazine Lapin verscheen zijn strip De Balthazar formatie uit Eiland, en voor het boek Comix 2000 tekende hij een korte strip. Hij is tevens actief als beeldend kunstenaar.

Mark Schilders (1965)

...publiceerde voor stripblad Iris diverse strips met een diepgaand karakter, en humorstrips. Voor stripmagazine Incognito was hij productief met korte strips, en hij maakte jarenlang het stripje Wiro voor het antrosofische blad Jonas. Hij heeft zich bezig gehouden met muziek maken en het illusteren van diverse folders. De laatste tijd was hij vooral actief als medewerker aan de Dirk Jan strip van het Mark Retera ensemble, waarvoor hij grappen verzon en tekende.

Robin Schouten (1969)

...heeft vanaf juni 1993 stripmagazine Incognito uitgegeven, en deed dat met al zijn ziel en zaligheid tot oktober 1999, toen het 18e en laatste nummer verscheen. Daarmee was zijn uitgeversdrang niet verdwenen, want reeds in juni 1999 (toen stripmagazine Incognito nog bestond) gaf hij Kwaad bloed uit van het tekenaarsduo Aaaarch!!!, als deel 1 in de Incognito Reeks. In deze albumreeks zijn in totaal 15 delen verschenen, en in oktober 2003 verscheen het allerlaatste deel, De zwarte ijscoman. Erik Wielaert heeft dit verhaal getekend, en samen met Erik heeft Robin het scenario geschreven. Tegenwoordig is hij vooral actief als redactielid van de stripbladen MYX en SFeerie.

Roel Smit (1967)

...timmert al jaren aan de weg als illustrator, letteraar en maakt incidenteel strips. In de jaren tachtig werkte hij mee aan een andere kettingstrip, Tussen de rails, met o.a. Lian Ong en Bert van der Meij. Stripmagazine Incognito publiceerde jarenlang zijn gagstrip Incognito-funnies!, en hij is al vele jaren actief als zanger van de punkband Human Alert, waarvoor hij ook de hoesjes tekent.

Henk Stolker (1961)

...heeft de gagstrip Dr.Daft gepubliceert in stripmagazine Incognito en De Stripper, en maakte voor dagblad De Stem actualiteitenstrips van de regio West-Brabant. Sinds 1997 stopte hij min of meer met striptekenen, al sluimerden er nog steeds ambities in die richting. Tegenwoordig werkt hij fulltime als illustrator voor tijdschriften en reclame. Ook tekent hij incidenteel korte stripjes rond Dr.Daft, op heel klein formaat en in eigen beheer uitgegeven.